Midt-Norge henger etter på asylplasser

Utlendingsdirektoratet jobber på spreng med å finne nye mottaksplasser. Kommunene i Midt-Norge henger etter med hele 282 nyetableringer i forhold til resten av landet.

 

Mens UDI Region Nord, Finnmark, Troms og Nordland, har greid å etablere flest nye mottaksplasser, hele 542, siden 1. januar i år, henger Midt-Norge dramatisk etter.

- Situasjonen i Midt-Norge er litt vanskelig. Vi får inn litt for få tilbud, sier regiondirektør Lars Steinar Hansen i UDI Midt-Norge til Adresseavisen.
Avisen har foretatt en ringerunde til samtlige av regionens ordførere. De fleste skal være svært lunkne til å ta imot flere asylsøkere.

Unntaket er det nye asylmottaket som skal etableres i Ålesund.
- Jeg er optimistisk med tanke på at landet sett under ett vil klare å skaffe nok antall mottaksplasser. Men jeg er spent på om vi klarer å skaffe de plassene vi har behov for her i Midt-Norge, sier Hansen.

I løpet av tre uker håper han å få tilbud om 700 nye mottaksplasser, da fristen for utlysningen går ut 5. september. Da regionen utlyste 400 mottaksplasser i mai i år, fikk de tilbud om 230 plasser.

- Vi ber om å få tilbud både fra kommunene, private operatører og humanitære organisasjoner, sier Hansen.

UDI regner med at 5.000 nye asylsøkere vil komme til landet i løpet av året, i tillegg til de 7.000 som allerede har kommet i år. Til sammen utlyser de 4.000 plasser over hele landet, med frist til 5. september.