Helen & Hard lager Norges bidrag

Helen & Hard Arkitektkontor i Stavanger har sammen med Melvær & Lien og Sweco Norge vunnet konkurransen om å lage Norges bidrag til verdensutstillingen Expo i Shanghai 2010.

Bidraget «The Nature of Norway» er utviklet i team sammen med Melvær&Lien Idé-entreprenør og Sweco Norge.

Bærekraft og etterbruk er sentrale temaer i den 3000 kvadratmeter store paviljongen. I etterkant av Expo skal det norske bidraget deles opp, flatpakkes og settes opp som parkinstallasjoner ulike steder i Kina.

Vinnerkonseptet, som har tittelen «The Nature of Norway», tar utgangspunkt i begrepet bærekraft. Teamet stiller spørsmål om hva som ligger i vår natur og hvordan det kan være relevant for Kina i forhold til temaene bærekraft og urbanisme.

Intensjonen er å koble et vidt bærekraftigbegrep som spenner fra ressursbruk og energihushold til sosiale aspekter og identitet til en arkitektur for paviljongen. Det gjøres ved å invitere til en tur i en skog av femten trær med ulike lengder. Dette er den norske naturen tolket på en organisk, men like fullt teknologisk måte.

Diplom og heder ble tildelt vinnerne av nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) fredag under en tilstelning på Nasjonalmuseet for arkitektur, kunst og design.