Veidekke lavest på Økern

Fredag 15. august ble tilbudene på oppgradering av Økern T-banestasjon og området rundt åpnet. To entreprenører leverte inn tilbud på kontrakten.

Med den forholdsvis høye prisstigningen i markedet på betong- og stålarbeider den siste tiden var det knyttet stor spenning til dagens tilbudsåpning.

- Tilbudene lå i overkant av det vi hadde forventet, forteller Rolf Jacobsen, byggeleder i Statens vegvesen.

Det var Veidekke og Skanska som leverte inn tilbud:

Veidekke ASA

231 119 750 kroner
Skanska AS277 956 253 kroner

Anleggstart november 2008
- De innkomne tilbudene skal nå kontrollregnes og evalueres før innstillingen til Vegdirektoratet er klar. Kontrakt blir trolig underskrevet i oktober, slik at arbeidene kan starte opp i begynnelsen av november 2008, sier Rolf Jacobsen.

Økern T-banestasjon skal bygges om betydelig, bl.a. skal plattformelementene skiftes ut og det skal bygges nye trapper og ramper med vannbåren varme i.

Østre Aker vei skal i denne entreprisen bygges som 4-felts hovedveg fra utgangen av Økerntunnelen. Ny Ulvenvei skal krysse T-banen på en bru over dagens stasjonsområde og reetableres som lokalveg, noe som vil gi en direkte forbindelse mellom Løren og Ulven. Det skal bygges en ny rundkjøring på Ulvenveien, rett øst for T-banestasjonen. Under rundkjøringen bygges ny gang-/sykkelveg som forbinder områdene nord og sør for Østre Aker vei.
I anleggsperioden vil det bli skiftende kjøremønster i området. De gående og syklende vil også merke at gang- og sykkelveger blir lagt om. Omlegginger vil bli skiltet.

Stort vegprosjekt
Oppgradering av Økern T-banestasjon er en del av vegprosjektet Ring 3 Ulven - Sinsen som består av:
• Ring 3 i tunnel mellom Økern og Sinsen
• Østre Aker vei i tunnel forbi Økern
• Ny lokalvegforbindelse Hasle - Valle - Ulven
• Dagens Ring 3 bygges ned til lokalveg mellom Sinsen og Økern.
• Betydelig ombygging av Økern T-banestasjon