Brannen på Vinderen er slukket

Etter halvannet døgns kamp mot flammene klarte brannmannskapene endelig å få bukt med brannen på Vinderen i Oslo torsdag ettermiddag.

Klokken 16 torsdag kunne brannvesenet melde om at brannen i det kvartalsstore næringsbygget Jeppegården på Vinderen i Oslo endelig var slukket.

Mannskapene går nå over i etterslukkingsfasen, opplyser etaten på sin hjemmeside.

Brannen brøt ut natt til onsdag, og brannmannskapene har jobbet på spreng siden 5-tiden onsdag morgen, til de til slutt fikk kontroll over brannen halvannet døgn senere.

Rev taket
Onsdag kveld deltok over 40 mannskaper fra etaten i slukningsarbeidet i tillegg til 22 brannmannskaper fra nærliggende kommuner. I løpet av torsdagen jobbet 20 brannmannskaper på stedet.

Torsdag formiddag ble også et rivningsfirma satt i gang med å rive deler av taket på næringslokalet for at brannmannskapene skulle komme lettere til, opplyser vakthavende brannsjef Ragnar Kvennodd til NTB.

Brannen var svært vanskelig å slukke, fordi den stadig spredde seg via etasjeskillere, vegger og loft i den gamle bygningen, og dette vanskeliggjorde slukkingsarbeidet.

Vinderentorget og Vinderensenteret ble tømt for folk og sperret av på grunn av røyken.

Verdier reddet
Politi og brannvesen har reddet betydelige verdier på brannstedet, blant annet varer fra en gullsmed, datautstyr for nærmere en million kroner og utstyr fra Oslo Fashion Week.

Det som er igjen i bygningen, er trolig ødelagt, enten av flammene eller av vann fra slukkingen, ifølge brannvesenet. Brannårsaken er foreløpig ukjent, men ifølge politiet kan den ha oppstått i restauranten Jeppes kro.
Næringsbygningen ligger i Slemdalsveien 70 og huser blant annet et parfymeri, en elektrikerforretning og et tannlegekontor.