Brann på Vinderen vil ikke gi seg

En kraftig brann i et næringslokale på Vinderen i Oslo ville ikke la seg slukke onsdag. Mens brannvesenet forgjeves forsøkte å få flammene under kontroll, begynte bygningen å rase sammen innvendig.

 

Brannen i næringslokalet på Vinderen brøt ut natt til onsdag. Etter å ha kjempet mot flammene i ett døgn kunne brannmannskapene på stedet fortsatt ikke si at de hadde kontroll.

- Bygningen raser sammen innvendig, og sakte, men sikkert, brenner den opp for oss, sier vakthavende brannsjef Ragnar Kvennodd til NTB rundt klokka 1 natt til torsdag.

I løpet av natta skulle brannvesenet etter planen få hjelp fra en kran til å løfte vekk taket fra bygningen. Dette er ifølge Kvennodd nødvendig for å komme til der hvor det fortsatt brenner.

Røykfullt
Brannen spredte seg ifølge Kvennodd via etasjeskillere, vegger og loft i den gamle bygården, noe som gjorde slukkingsarbeidet vanskelig. Gjennom dagen kom det stadig meldinger om nye tenninger i bygget. Området rundt den brennende bygningen var onsdag kveld fylt med røyk.
- Vinderentorget og Vinderensenteret er tømt for folk og sperret av på grunn av røyken. Det er lavt trykk, så mye av røyken blir liggende ned mot bakken, sier operasjonsleder Even Jørstad i Oslo politidistrikt til NTB.
Store mannskaper fra Oslo, Asker og Bærum, Nordre Follo og Nedre Romerike deltok i slukkingsarbeidet. Håvard Bakken, vaktkommandør hos brannvesenet i Oslo, sier det ikke er fare for at brannen skal spre seg.
Ingen personer har fast bostedsadresse i bygningen, og politiet har ikke fått melding om at noen skal befinne seg der.

Verdier reddet ut
Brannvesenet har i løpet av dagen jobbet intenst med å redde ut verdier fra den overtente bygningen. Dette dreier seg blant annet om varer fra en gullsmed, datautstyr for nærmere en million kroner og utstyr fra Oslo Fashion Week.
Det som er igjen i bygningen, er trolig ødelagt enten av flammene og av vann fra slukkingen, opplyser brannvesenet. Brannårsaken er foreløpig ukjent, men ifølge politiet kan den ha oppstått i restauranten Jeppes kro.
- Dette er én av flere muligheter. Men først må det slukkes, så må det bli kaldt, før man kan begynne med noe etterforskning, sier Bakken.
Næringsbygningen ligger i Slemdalsveien 70 og huser også et parfymeri, en elektrikerforretning og et tannlegekontor