Ny jernbanedirektør i gang

Mandag 4. august var Elisabeth Enger på plass i sitt nye kontor.

- Jeg gleder meg til å ta fatt, sier den nye jernbanedirektøren. Den første tiden vil Enger legge stor vekt på å møte så mange som mulig av etatens medarbeidere og gjøre seg nærmere kjent med jernbanestrekningene rundt om i landet, sier Enger til Jernbaneverkets nettsider.

- Det er mye oppmerksomhet rundt jernbanen og det tolker jeg som et tegn på at den er av stor betydning for mange menneskers hverdag. Jeg skal gjøre mitt beste for at jernbanen skal fortsette å styrke sin stilling som et effektivt og miljøvennlig transportalternativ for folk og gods her i landet. Den første tiden skal jeg gjøre meg kjent med og møte folk rundt om på de mange arbeidsplassene langs landets mer enn 4000 kilometer med jernbane. Det ser jeg fram til, sier Enger.

Elisabeth Enger ble ansatt som ny jernbanedirektør og sjef for Jernbaneverket i statsråd den 28.mars. Hun tar over stillingen etter Steinar Killi som har vært sjef for Jernbaneverket siden juli 1999. Enger kommer fra stillingen som rådmann i Bærum kommune og har bred erfaring som leder i offentlig sektor.