Stadig sterkere IT-jubilant

20 års erfaring, 22 Novapoint-applikasjoner og 300 deltagere er forskjellen på det første brukermøtet i 1988 og Novapoint Brukermøte 2008 som ble arrangert i Tromsø før sommeren. 

Jubileumskonferansen ble gjennomført med rekorddeltagelse og nye produktinnovasjoner fra ViaNovas side.

Årets konferanse samlet hele 325 deltagere. Konsulentselskaper, entreprenører, kommuner, Vegvesenet, Jernbaneverket, Avinor, utstillere og programutviklere var sterkt representert. Over 50 foredrag og minikurs ga faglig påfyll og nyttige tips, inkludert interessante plenumsforedrag og presentasjoner av mange nyheter i flere Novapoint-moduler.

Ingeniørmodellen i fokus
― ”Ingeniørmodellen” var denne gangen sentrum for oppmerksomheten, i tillegg til det sosiale, kan markedsdirektør Patrick McGloin fortelle. ― Visjonen om en felles 3D prosjektdatamodell for alle fagområder har vært ViaNovas ledestjerne i utviklingen i alle år. Med Novapoint som basis og Novapoint Virtual Map som modellgrensesnitt realiserer vi nå ingeniørmodellen for fullt, noe som allerede har gitt verdifulle resultater i flere utbyggingsprosjekter siste år. Når Statens vegvesen kommer med sin nye håndbok vil Novapoint tilfredsstille alle 3D-kravene som stilles.

Brukerstyrt utvikling
Det årvisse Novapoint Brukermøte har gjennom 20 år blitt årets høydepunkt for landets fagpersoner som prosjekterer samferdsel, landskapsforming og kommunalteknikk. Prosjekteringsløsningen Novapoint fra Vianova Systems har i løpet av disse årene blitt ledende i Norden til prosjektering av samferdselsinfrastruktur, landskapsforming og kommunalteknikk. Tett dialog med kundene gjennom det årlige Novapoint Brukermøte, har vært en av suksessfaktorene.

―”Novapoint er laget for brukere – av brukere”, er vårt motto for utviklingen av programsystemet. Det å skape fremtiden sammen, både gjennom spennende fellesprosjekter og individuell brukerpåvirkning, sier Mc Gloin.

Stein på stein
Ikke mange norske IT-bedrifter har gjennom 20 år kunnet vise til slik suksess. Vianova har utrettelig bygget stein på stein i henhold til sin visjon. Fra NovaCAD Trafikk Skilt som den første Novapoint-modulen het, til 22 fagmoduler i dag. Fra noen få utviklere til en profesjonell utviklingsprosess med 55 utviklere i seks land. Fra kun Norge som marked til 12 land i Europa. Hele 100.000 utviklingstimer nedlegges i 2008! Nylig ble Novapoint-modul nr. 12.000 levert.

I år er foreløpig to nye moduler lansert: Novapoint Tunnel og Novapoint Fjernvarme. Dessuten ble Novapoint versjon 17.10 sluppet, en av de største Novapoint-releaser noen sinne, med hovedfokus på Veg-modulen. For øvrig får også VA-modulen et kjempeløft med to nye releaser i løpet av kort tid.

Beste Novapoint-prosjekt
Som sedvanlig på brukermøtene ble også "Beste Novapoint Prosjekt 2008" kåret. Her sto det i år mellom fire flotte prosjekter som alle ble vist under åpningen. Av de relativt forskjellige prosjektene som var nominert ble Aas-Jakobsen AS og Odd Erik Rommetvedt med prosjektet Østre Tangent kåret som vinner.

Neste års Novapoint Brukermøte vil bli arrangert på Radisson SAS Hotel Fredrikstad 5. – 7. mai 2009.