Hafslund selger boligalarmvirksomheten

Hafslund har inngått avtale med Securitas Direct AS om salg av Hafslund Sikkerhet som utgjør Hafslunds boligalarmvirksomhet.

Securitas Direct vil overta Hafslunds boligalarmvirksomhet med kunder, personell og utstyr. Transaksjonen er kun betinget av godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

Securitas Direct betaler Hafslund NOK 525 millioner for 100 % av aksjene i både Hafslund Sikkerhet Privat AS og Hafslund Boligteknikk AS. Salget gir en regnskapsmessig gevinst på om lag NOK 170 millioner. Hafslund mottar NOK 150 millioner av salgssummen i form av nyutstedte B-aksjer i Securitas Direct AB og dette innebærer at Hafslund vil kunne ta del i den videre verdiskapningen i selskapet.

- Denne transaksjonen er en beslutning basert på Hafslunds ønske om å delta i den pågående strukturendringen i sikkerhetsmarkedet i Norge. Vårt ønske er å sikre videre utvikling av selskapet og å bidra til å skape en solid og kundevennlig sikkerhetsaktør i det norske markedet, sier konserndirektør for Marked i Hafslund, Hege Yli Melhus.

- Securitas Direct er markedsledende innen sikkerhetstjenester for boliger og bedrifter i Europa, og er en solid og seriøs alarmleverandør som teknologisk er langt fremme. Vi er sikre på at Securitas Direct vil ta godt vare på kundene til Hafslund Sikkerhet og bidra til en positiv utvikling for selskapet.

- Vi føler et stort ansvar når vi nå ønsker våre nye kunder og medarbeidere velkommen, de har jo i utgangspunktet valgt Hafslund Sikkerhet fra begynnelsen av. Jeg er likevel overbevist om at vår fokus på service, kundepleie, samt måten vi ivaretar våre ansatte på, vil gjøre at kunder og medarbeidere føler seg velkomne og trygge hos oss, sier konsernsjef Dick Seger i Securitas Direct.

- En avtale med Hafslund betyr at det blir mulig å styrke vårt servicetilbud ytterligere og vi vil kunne tilby kundene nye tekniske løsninger innen alarmverifisering i en raskere takt. Vi kan tilby en større gruppe kunder et enda bredere spekter av tjenester og produkter, og det er bra for det norske sikkerhetsmarkedet. Kundene får mer igjen for pengene, fortsetter Dick Seger.

- Hafslund-konsernets utvikling den siste tiden har gått mot en tydeligere satsing på utbygging av fornybar energi og videreutvikling av infrastruktur, samtidig som konsernet er størst i Norge innen strømsalg. Salget av vår sikkerhetsvirksomhet er et naturlig steg for å rendyrke denne strategien. Kombinasjonen av Securitas Direct og Hafslund Sikkerhet er til det beste både for kundene og selskapet, sier Hafslunds konsernsjef Christian Berg.