Trigges av spenningsfelt

– Det trigger min interesse betraktelig å jobbe i spenningsfeltet mellom næringsliv og politikk. 

Det er advokatutdannede Ketil Lyng (52) som uttaler dette til Byggeindustrien i forbindelse med at han er tilsatt som ny sjef i BNL (Byggenæringens Landsforening) etter Sverre A. Larssen som går over i pensjonistenes rekker. Lyng som kommer fra stilling som konserndirektør i Norske Skog, tiltrer 1. november.

– Jeg kommer fra en helt annen næring, nemlig treforedling og industri, men gjennom Norske Skog hadde vi i tidligere tider noe befatning med trelast og sponplateproduksjon. Spesifikk kunnskap om byggenæringen regner jeg med å tilegne meg raskt gjennom godt samarbeid med næringens bransjeorganisasjoner og andre. Det er her et spørsmål om å sette seg inn i problemstillinger, sier Lyng og fortsetter:

– Jeg har solid erfaring fra industrivirksomhet med resultatmål og resultatoppnåelse. Det er viktig å ha med seg operativ erfaring i denne type stilling jeg nå skal tiltre, fremholder han.

Ketil Lyng er gift og har fire barn hvorav bare en nå bor hjemme. Familien holder til i Billingstad i Asker.

– Jeg synes også da skal bli spennende å jobbe innenfor NHO-fellesskapet på bakgrunn av den lange erfaringen jeg har derfra, sier Lyng som tidlig på 90-tallet var med på å etablere PIL (Prosessindustriens Landsforening) hvor han også hadde tillitsverv som formann.

Han var også med i dannelsen av Norsk Industri som var en sammenslåing av TBL og PIL. Her var han også nestformann i flere år.

– Nå står BNL og byggenæringen foran en noe mer krevende tid, og dette skal det bli interessant å jobbe innenfor, fremholder Lyng som de siste fire årene har sittet i NHOs arbeidsutvalg.

– Herfra kjenner vi Ketil Lyng som tillitsmann, og han har hatt gode relasjoner både til meg og min forgjenger Terje Søhol samt Sverre A. Larssen. At han i likhet med Sverre A. Larssen har en fortid i Norske Skog er en ren tilfeldighet, opplyser Peder A. Backe som er styreleder i BNL.

– Vi er fornøyd med valget av Lyng. Det har vært en spennende utvelgelsesprosess med et godt utvalg velkvalifiserte kandidater, fremholder Backe som imidlertid ikke vil oppgi antallet kandidater som konkret ble vurdert til stillingen.

Backe fremhever Lyngs store nærings- og arbeidsgiverpolitiske erfaring.

– Videre har han operativ ledererfaring fra et miljø som ligger nærme nok opp til byggenæringen slik at han har gode forutsetninger for å kunne forstå vær næring. Dessuten har han en personlighet som vil kunne være samlende for BNL-fellesskapet, avslutter Backe.