Meister ut av OPS-prosjekt

Den tyske entreprenøren Meister har lagt ned arbeidet på OPS-prosjektet mellom Grimstad og Kristiansand. CJV E18 ser på arbeidsstansen som endelig.

- Meister har nå stanset alle arbeider og maskinene står. Vi anser arbeidsstansen som endelig, og at de derfor ikke kommer til å arbeide mer på prosjektet, sier informasjonssjef Kyrre Lian i CJV til Byggeindustrien.

Han sier at dette ikke skal påvirke fremdriften til prosjektet, og at overlevering skal skje som planlagt. CJV mener at de har nok ressurser i prosjektet til å ta unna oppgavene til Meister.

Det var mandag det ble kjent at Meister-maskinene står stille etter en krangel med CJV.

- Jeg bekrefte at Meister har langt ned arbeidet og stanset alle maskinene på prosjektet. Jeg kan også bekrefte at dette skjer med bakgrunn i manglende oppgjør for juni, og signaler om at det ikke vil bli utbetalt oppgjør for juli måned, sier Christoph Morck i Advokatfirmaet Grette, som representerer Meister.

Det skal være uenighet mellom CJV og Meister på en rekke punkter i forbindelse med prosjektet, uten av Mork kan gå nærmere inn på hva disse punktene omhandler.

Morck sier på sin side at det ikke er snakk om at Meister har trukket seg helt ut av prosjektet og dersom utestående fakturaer betales, kan det ikke utelukkes at de gjenopptar arbeidet.