BM gjenoppstår i Hønefoss

Byggmakker er på vei tilbake i Hønefoss med nytt driftsselskap og nye eiere. Åpning blir 1. oktober. 

Det var i juni i år at byggevarehuset Byggmakker Hønefoss innstilte sin virksomhet etter kun drøyt ett års drift. Eierselskapet RingAlm Tre AS, som også stod bak Byggmakker Råholt på Eidsvoll, har tatt en strategisk beslutning å konsentrere seg om kjernevirksomheten som er treindustri.

Nå er et nytt driftsselskap under etablering med nye eiere anført av Jan Morten Hagen som er eneeier av det frittstående Tyristrand Byggevarehus som nå vil bli lagt ned. Hagen vil lede den nye Hønefoss-virksomheten den første tiden inntil Jørn R. Tunge kan overta. Tunga, som i dag jobber hos konkurrenten Montér Hønefoss, har lojalitetsbinding og må løses fra denne.

– Virksomheten vil bli tungt rettet inn mot proffmarkedet, og vi har skaffet personell med lang bransjeerfaring fra konkurrerende byggevarehus i distriktet, opplyser en optimistisk Jan Morten Hagen.

– Vi kunne ikke la denne spennende muligheten gå fra oss selv om vi nå går inn i en periode med usikre tider for byggenæringen, fremholder han.

Nye Byggmakker Hønefoss skal drives i de samme lokalene som før i sentrum av byen. Virksomheten vil ha 15 ansatte pluss eventuell ekstrahjelp. Planlagt åpning er 1. oktober.