Fortsatt fall i boligprisene

Fallet i boligprisene fortsatte i juli. I gjennomsnitt sank prisene med 2,2 prosent fra forrige måned, og det er eneboligene som faller mest.

- Juli var en svært stille måned med relativt få boligomsetninger, og mange boligselgere måtte akseptere lavere priser. Hittil i år har prisene falt med 2,3 prosent, sier informasjonssjef Åge Pettersen i OBOS.

Sesongjustert er nedgangen i hele landet på 0,7 prosent fra juni til juli for alle typer boliger, viser tall fra eiendomsmeglerbransjen. Tallene er basert på boligomsetning på finn.no.

Det er andre måned på rad at prisene faller, og sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities sier at det nå er tydelig at vanlige folk begynner å merke renteoppgangen.

- Vi har et trått marked i byene, samtidig som renta ikke er blitt rimeligere og bankene er kjipere på utlån, sier Andreassen til E24.

Eneboliger falt mest, med 4,2 prosent. Prisene på leiligheter falt med 1,4 prosent, mens delte boliger hadde et prisfall på 3,1 prosent. Det tar nå i gjennomsnitt 36 dager å selge en bolig, og det er seks dager mer enn for ett år siden.

En bolig koster nå i gjennomsnitt 23.700 kroner per kvadratmeter.
Fallet i boligprisene er enda mer markert i Oslo. Der falt OBOS-leiligheter med 4,4 prosent.
- Juli var en svært stille måned med relativt få boligomsetninger, og mange boligselgere måtte akseptere lavere priser, sier informasjonssjef Åge Pettersen i OBOS.