Oslo Børs klatrer videre

Den oppadgående trenden vedvarte på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen endte på 424,05 poeng, en oppgang på 1,7 prosent.

Hovedindeksen steg raskt i morgentimene onsdag, men på slutten av børsdagen forsvant en god del av oppgangen. Likevel endte det i et solid pluss for investorene, som er blitt belønnet med oppgang hver dag denne uka.

Den store børsvinneren var industrikonsernet Aker Solutions, som økte sin aksjeverdi med 15,7 prosent til 121,50 kroner i løpet av torsdagen. Selskapet la fram tallene for andre kvartal torsdag morgen, og resultatet var sterkere enn analytikerne hadde forventet.

Acta Holding fulgte hakk i hæl med en oppgang på 12,4 prosent til 5,18 kroner per aksje. Kurshoppet var så overraskende at Oslo Børs stanset salget av aksjen i en halvtimes tid for å sjekke hva årsaken kunne være.

StatoilHydro økte sin aksjeverdi med 3,2 prosent til 168,80 kroner, mens Norsk Hydro endte 1,3 prosent høyere enn onsdagen med en aksjeverdi på 65 kroner. Også gjødselprodusenten Yara International klatret på børsen med en oppgang på 1,1 prosent til 370 kroner.

Utviklingen på de toneangivende europeiske børsene var blandet torsdag, og endringene fra dagen før var gjennomgående små. I New York åpnet børsene med nedgang torsdag ettermiddag, men den teknologitunge Nasdaq-indeksen snudde etter hvert oppover.

Spotprisen på nordsjøolje av Brent-kvalitet lå torsdag på i underkant av 125 dollar per fat.