Humørsvingninger på børsen onsdag

Hovedindeksen på Oslo Børs varierte kraftig gjennom onsdagen. Ved stenging kunne investorene notere en oppgang på 1,9 prosent, godt hjulpet av gjødsel og energi.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte onsdag på 417,16 poeng. Børsdagen begynte med et markant hopp. Deretter gikk indeksen nedover, før den begynte å stige igjen rundt klokka 14.

Orkla hadde en god dag på børsen. Aksjeverdien gikk opp med 3,29 prosent til 66 kroner, og det ble omsatt for om lag 268 millioner kroner i Orkla-aksjer.

Også Aker og Aker Solutions var blant børsvinnerne. Aker økte sin aksjeverdi med 4,11 prosent til 247 kroner, mens Aker Solutions endte med en oppgang på 5,42 prosent til 105 kroner. Aker Solutions meldte onsdag om en ny rammeavtale med oljeselskapet BP i Angola.

StatoilHydro endte dagen med en oppgang på 0,25 prosent til en aksjepris på 163,50 kroner. Selskapet omsatte for 1,3 milliarder kroner.

Gjødselprodusenten Yara International gikk opp med 3,68 og omsatte for nærmere 946 millioner kroner. Aksjeprisen endte på 366 kroner.

Også de toneangivende europeiske børsene gikk oppover onsdag, og den europeiske oppgangen ble stadfestet av en oppgang på børsene i New York onsdag ettermiddag.

Oljeprisen har gått nedover de siste ukene, og onsdag ble et fat nordsjøolje av Brent-kvalitet solgt på spotmarkedet for om lag 123 dollar.