Nordbohus-medlem konkurs

Etter å ha slitt i flere år har det frittstående kjedemedlemmet Nordbohus Molde valgt å slå seg selv konkurs.

- Etter det jeg har oversikt over, vil ikke husbyggere gå på tap. Selskapet hadde få prosjekter i gang. Og de som er igangsatt, skal det være mulig for byggherrer å fullføre, sier bobestyrer, advokat Morten A. Lund, til Adresseavisen.

Største kreditor er bankforbindelsen Sparebanken Møre hvor Nordbohus Møre hadde en gjeld på 1,8 millioner kroner. I tillegg kommer garantier på 1,5 millioner. Gjeld til øvrige kreditorer skal beløpe seg til 1,8 millioner.

Nordbohus Molde er ett av de mindre selvstendige medlemmene av huskjeden. Selskapet har slitt med å få det til å gå rundt helt fra etableringen i 2001. Selv i det eksepsjonelt gode året for byggenæringen i 2006 klarte selskapet å gå i minus. Når byggaktiviteten nå peker bratt nedover, ble muligheten til å overleve tydeligvis enda mindre.

Nordbohus-sjef Finn Hjulstad synes konkursen er uheldig, og at den kan bli oppfattet som et dårlig signal utad. Han er imidlertid glad for at det kan synes som om ingen byggherrer blir skadelidende på grunn av halvferdige bygg på konkurstidspunktet.

Nordbohus-kjeden ferdigstilte 1350 boliger i fjor. I år blir det merkbart færre. Så langt i år er nedgangen på 19 prosent. Kontraktsinngangen er imidlertid enda hardere rammet med et fall så langt i år på 30 prosent.

- Nå handler det om å tilpasse kostnadsnivået, uttaler Finn Hjulstad til Adresseavisen.