Skanska fikk pelekai

Skanska Norge og Stavanger kommune har inngått en intensjonsavtale om utvidelse av eksisterende pelekai utenfor det planlagte Stavanger konserthus.

Kostnadsrammen for kaiprosjektets tre faser er på 120 millioner kroner inklusive opsjon og mva. Prosjektet omfatter rehabilitering av eksisterende kai og bygging av ny kai.

- Den foreløpige kontraktssummen som er inngått med Skanska lyder på 81,5 millioner kroner ekskl. mva og kan bli ytterligere utvidet med en opsjon på 10 millioner kroner, opplyser prosjektleder Arve Madland i Stavanger kommune. Det kan også bli ytterligere forhandlinger om en fase tre.

Han forteller om stor interesse fra entreprenørene for dette anbudet. Det var fire tilbydere som leverte pris og prisnivået er til å leve med, sier en fornøyd Madland. De fire var AF Anlegg, Veidekke Entreprenør, Kruse Smith og Skanska.

Går alt etter planen blir anleggsstart 1. oktober.

På P-huset som skal bygges under et utendørs amfi i tilknytning til konserthuset kom det inn tre tilbud. Her er det foreløpig ikke avgjort hvem som får jobben. Men man tar sikte på å starte arbeidene med dette samtidig med kaiarbeidene.

Anbud på peling/grunnarbeider for selve konserthuset sendes ut i oktober.