Novapoint på skinner i Belgia

Vianova Systems har tegnet en vidtrekkende kontrakt med et belgisk jernbaneengineeringselskap om levering av prosjekteringsverktøyet Novapoint Railway.

Norske Novapoint har som mål om å bli en ledende europeisk leverandør av programverktøy for samferdsels- og infrastrukturprosjektering. Nylig fikk Vianova Systems BeNeLux et gjennombrudd hos TucRail, Belgian Rail Engineering, om levering av programløsningen Novapoint Railway med tilhørende support og opplæring. Totalt omfatter avtalen 28 Novapoint Railway lisenser, hvorav åtte leveres umiddelbart og resten etter planen i 2009.

- Dette er et stort gjennombrudd for denne applikasjonen på kontinentet, sier Patrick Mc Gloin, markedsdirektør i Vianova Systems AS.

- Vi opplever løpende etterspørsel etter våre 22 forskjellige Novapoint prosjekteringsapplikasjoner i de landene vi er etablert, men dette er den andre større suksessen vi har med Novapoint Railway etter at det finske jernbaneverket tidligere i år valgte å gå for verktøyet. Kontrakten har derfor stor viktighet for oss.

Novapoint Railway er et relativt nytt produkt på det internasjonale markedet. Vianova Systems valgte i fjor å kommersialisere og internasjonalisere Novapoint-applikasjonen som det norske jernbaneverket har brukt i hele 14 år.