Bedre pris på Kilden

Midt i ferietiden er de tre tilbudene på byggentreprisen på Teater- og konserthuset Kilden i Kristiansand åpnet.

Tilbyderne er Br. Reme/Kruse Smith fra Kristiansand, AF Gruppen fra Oslo og E. Pihl & Søn AS fra Danmark.

I den opprinnelige konkurransen deltok bare én entreprenør og leverte et tilbud som var høyere enn budsjett og forventninger. Tilbudet ble forkastet og flere prosesser igangsatt for å forenkle og effektivisere byggeprosessen.

Bare styreleder Stein Hannevik og prosjektledelsen kjenner foreløpig tallene. De brede smilene levnet imidlertid ingen tvil om at den forhandlede konkurransen har gitt resultater.

- Bearbeiding av prosjektet, økt konkurranse og gode prosesser har båret frukter. Vi har fått en vesentlig bedre pris og et vesentlig bedre prosjekt, samtidig som alle vesentlige elementer er beholdt. Jeg er svært optimistisk med tanke på realiseringen av prosjektet. Vi har tidligere annonsert økte kostnader, men i dag kan jeg si at denne økningen blir lavere enn vi fryktet da det første tilbudet ble forkastet for noen måneder siden, sa styreleder Hannevik under pressekonferansen.

Tilbudene som ble levert i baserer seg altså på reviderte løsninger og med ulike opsjoner. Bølgeveggen er fortsatt hovedalternativet, men de tre har også regnet på en vanlig, vertikal vegg - en løsning som på folkemunne er gitt navnet "Legoklossen".

- Hvilket alternativ styret velger, blir neppe klart før i slutten av august. Vi skal ha de første forhandlingsmøtene med alle tre tilbyderne 6., 7. og 8. august og vet ikke hvor lang tid vi trenger før en endelig avklaring. Dette er en nøkkelkontrakt som representerer omkring 50 prosent av Kildens samlede entreprisebudsjett, foreløpig har vi satt av tre uker til forhandlinger, sa prosjektleder Per Egil Steen.

Han takket de tre entreprenørene for å ha utarbeidet tilbudene på kort tid, det har krevd en betydelig innsats.

- Entreprenørenes innsats sammen med prosjektledelsen, fornuftige bearbeidinger og et endret marked har gitt resultater. Da vi gikk ut første gang i oktober i fjor, kokte markedet. Nå har det kjølnet, hvilket gir muligheten for konkurranse. Og det har vi fått, sa en svært tilfreds styreleder Stein Hannevik.

Spørsmål om avstanden mellom de tre konkurrerende tilbyderne ønsket han ikke å gi svar på.