Sommer-riving på Øya

Det gamle Røde Kors-bygget er nesten "ferdigstrippet" innvendig. Nå rives betong og den kjente teglfasaden på Øya, som en del av utbyggingen av St. Olavs Hospital i Trondheim.

Rivearbeidet begynte 2. juni, og så langt har det hovesaklig bestått av innvendig riving og sanering. Dette har gitt minimalt med støy, støv og rystelser, skriver Helsebygg Midt-Norge på sine nettsider.

De siste dagene er imidlertid den maskinelle nedrivingen kommet i gang for alvor. Dette innebærer også mer ulemper for nabobyggene - særlig Eirik Jarls gate 12 (poliklinikk for Hudavdelingen) og de delene av Nevrosenteret som står tett inntil Røde Kors-bygget.

Det mest problematiske er støv og støy. Det er derfor viktig å rive så skånsomt som mulig og overholde bestemmelsene som gjelder for rivearbeid. For eksempel sprøytes det store mengder vann på bygget for å dempe støvutviklingen.

Mot Nevrosenteret blir det montert støvbeskyttende duker. Og under selve nedrivingen henges skytematter opp i mobilkraner for å hindre at biter av betong og tegl kommer på avveie.

Under utkjøring av rivemasser vil det være perioder med relativt mye trafikk. Følgelig kan det bli aktuelt å stenge deler av Eirik Jarls gate når det rives nærmest denne gata.

Til hud poliklinikk er atkomsten lagt om, og det er satt opp egne skilt.

Rivearbeidet kan også få visse følger for gratisbussen mellom Marienborg og sykehuset. Bygget som rives ligger tett opp til bussruta fra Ragnhilds gate og inn i sykehusområdet. I korte perioder må bussen kanskje dirigeres via Mauritz Hansens gate/Eirik Jarls gate.

Busstrafikken ut av sykehusområdet vil hele tida gå som normalt, og holdeplassene blir opprettholdt som idag (krysset Ragnhilds gate/Gamle Føden ).

Rivingen blir utført av Reinertsen AS i samarbeid med SG Entreprenør AS. Etter planen er arbeidet fullført i begynnelsen av september. Deretter blir det inntil videre opprettet parkeringsplass på "Røde Kors-tomta".