Raser mot Fjord1

Fergekuttene mellom Halhjem og Sandvikvåg på E39 i Hordaland har satt sinnet i kok hos fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg, skriver bt.no.

 

Reduksjonene i antall avganger skyldes ifølge Fjord1 kombinasjonen av mangel på mannskap, ferieavvikling og sykdom.

Vikarierende adm dir Kjell Magne Haugen hos Fjord1 sier at situasjonen vil være kritisk i to uker fremover. For tiden er en av de tre fergene på strekningen Halhjem - Sandvikvåg tatt ut av trafikk.

Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg er svært lite fornøyd med at fergetrafikken er amputert. - Det er uholdbart at Fjord1 ikke kan garantere at dette ikke kan skje på nytt de neste ukene. Dette er helt uakseptabelt for trafikkantene, og Fjord1 må omgående sørge for full kapasitet og regularitet i dette viktige sambandet.

Ifølge Haugen er Fjord1 pålagt rutiner som gjør at det ikke har vært aktuelt å ta inn mannskap utenfra. Selsvold Nyborg er ikke fornøyd med forklaringen. - Selv om det er mangel på sjøfolk, vil det alltid være tilgang på folk i et marked. Det må Fjord1 ta innover seg i sine planer. Vi har vært veldig tålmodige med Fjord1, sier hun til bt.no.
Fylkesordføreren er bekymret både for privatreisende og næringstransport - for ikke å snakke om at ryktet til både fergesambandet og E39 Kyststamveien kan bli frynsete.

Hun oppfordrer derfor Statens vegvesen, som oppdragsgiver for Fjord1, til å sørge for at selskapet omgående får alle tre fergene i drift i samsvar med ruteplanen.