NTNU inviterer 500 jenter til Trondheim

Torsdag 24. juli inviterer NTNU 500 jenter til NTNU og Trondheim. Det er jenter som har fått tilbud om studieplass ved et av 18 teknologi- og realfagsstudium.

 

Med Jentedagen vil NTNU sikre seg at de jentene som får tilbud om plass, takker JA til studieplassen.

Inviteres fra hele landet – og enda lenger

Alle jentene som inviteres til Jentedagen får dekket reise og opphold. Jentene kommer fra hele landet og enda lenger for å delta på Jentedagen: Det kommer jenter fra Kirkenes i nord til Bulgaria i sør.

Jenterekruttering virker!

NTNUs mangeårige satsing på jenterekruttering fortsetter å betale seg: Nok en gang er det rekordstor søkning av jenter til teknologi- og realfagene ved NTNU. Søkningen av kvinner til sivilingeniørstudiene ved NTNU har økt med 77 % siden 2005. "Jentene vet at de er ønsket ved NTNU, og det vises at de blir godt ivaretatt her." sier Nina Kotte, prosjektleder for "Jenter og data".

 

Jentedagen har blitt et svært attraktivt arrangement, og flere jenter kontakter NTNU i forkant av søknadsfristen for å sjekke hvilke studieprogram som tilbyr Jentedag.

 Jentedagen har et budsjett på ca. 1 million og er sponset av næringslivet og NTNU.

Program

Alle jentene samles foran Hovedbygget på Gløshaugen kl 10:30 torsdag. Deretter går jentene til ulike arrangement, avhengig av hvilken studieplass de har fått tilbud om. Her møter jentene faglærere og studenter fra høyere årskurs. De blir kjent med NTNU og får møte representanter fra næringslivet som selv har vært studenter ved NTNU. Ikke minst møter de andre jenter som kan bli deres medstudenter til høsten. Jentedagen toppes med stor middag og påfølgende fest på Studentersamfundet.

Mer informasjon om Jentedagen finner du påwww.ntnu.no/jentedag.