Alvorlig skadd etter dårlig sikring

En polsk maler ble alvorlig skadd da han falt ned 3 meter fra en stige i Oslo. Arbeidstilsynet stoppet arbeidet.

 

Ved 09-tiden mandag, falt en polsk arbeider ned fra en tre meter høy stige da han utførte malerarbeid på et privathus på Ullern i Oslo. Da Arbeidstilsynet kom til stedet, forbød de videre arbeid på stedet grunnet dårlig sikring.

- Stiger skal bare brukes til enklere oppgaver og til å klatre opp og ned til arbeidssted. Ved jobbing over en lengre periode på høyder over to meter, slik som i dette tilfellet, skal arbeideren ha et stillas eller annen type sikring, sier inspektør Andre Kaarød i Arbeidstilsynet til NTB.

Ullevål universitetssykehus opplyser mandag ettermiddag at mannens skader er alvorlige, og at han er under intensivbehandling. Han pådro seg skader i hode og bryst i fallet, men tilstanden er stabil.

Arbeidstilsynet har nå gitt pålegg til firmaet som er hyrt inn for å utføre arbeidet på privatboligen - et norskregistrert selskap med polske eiere.
- De har fått en uke på seg til å redegjøre for hendelsen og hva de skal gjøre for å forhindre at slike ulykker skjer igjen. De må også ha ordentlig sikring på plass før vi tillater videre arbeid på stedet, sier Kaarød til NTB.