Ny brann i Haugesund sentrum

Et trehus tok fyr i Haugesund sentrum søndag morgen. Politiet ser ikke husbrannen i sammenheng med bølgen av branner som har rammet byen de siste månedene.

 

Politiet fikk melding om brannen i Strandgata 127 klokka 8.18 søndag morgen. Brannen oppsto trolig inne i en leilighet i tredje etasje, og ifølge politiet kom alle beboerne seg ut av huset. Klokka 8.38 ble brannen meldt slukket, men så tok den seg opp igjen. Først klokka 10.15 var brannen under kontroll.

- To av dem som oppholdt seg i leiligheten, er kjørt til sykehus med røykskader, sier politioverbetjent Odd Magne Haaversen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

- Vi forsøker å ta vitneavhør i løpet av dagen, og det blir antakelig gjort branntekniske undersøkelser mandag, sier Haaversen til NTB.
Siden nyttår har politiet i Haugesund, med bistand fra Kripos, etterforsket 20 branner og branntilløp som politiet mistenker er påsatt. En 18-åring og en 20-åring som har innrømmet å stå bak fem av de 20 brannene i Haugesund, og fredag ble de varetektsfengslet. For 18-åringen omfatter siktelsen 13 av brannene. Politiet setter ikke søndagens brann i sammenheng med de tidligere brannene i byen.

- Det er en vanlig husbrann. Vi ser ingen tilknytning til den brannbølgen vi har hatt i Haugesund, sier Haaversen.