Seks forslag for ny bydel ved Hamar

Før sommeren leverte seks arkitektgrupper sine utkast for regulering og konkret bebyggelse på en del av Stavsberg-området nordvest for Hamar sentrum.

Hamar og Ringsaker kommune har arrangert konkurransen som er en oppfølging av en ambisiøs felles kommunedelplan, skriver Husbanken på sine nettsider.

Konkurransen fikk kompetansetilskudd fra Husbanken Region øst og får - i tillegg til de to kommunenes egne bidrag - også støtte fra bransjeprogrammet Trefylket og utbygger Block Watne, som har opsjonsavtale om en del av utbyggingsområdet.

Alle disse er representert i juryen, ved siden av landskapsarkitekt Ellen Husaas og arkitekt Henriette Salvesen som leder. Konkurransen skal framskaffe et grunnlag for gode boligområder i et variert bomiljø med nyskapende arkitektur, med stort potensial for realisering og kostnadseffektiv utbygging. Det skal bli et referanseområde for moderne trebyggeri, og programmet fokuserer på stedstilpasning, miljøvennlig material- og energibruk med lavere energibehov enn etter ny teknisk forskrift, universell utforming og overvannshåndtering. I løpet av august skal juryen finne ut hvilket forslag som tar best vare på ambisjonene.

Les rapporten med innspill til kommunedelplanen