Det skjer mye tross ferietid

Bygg.no har vært oppdatert hele sommeren. Og la oss med det samme si at det har aldri vært større aktivitet noen ganger på nyhetsfronten rundt bygg og anlegg, enn hva som har vært tilfellet denne sommeren. Trafikken på våre nettsider har heller aldri vært større på denne tiden enn denne måneden.

Redaktøren har nettopp kommet hjem fra en reise i Øst-Afrika. Når man reiser rundt i Afrika får man kanskje et annet perspektiv på mange saker. De bagateller man klager på i Norge blir veldig små når man ser hvilke problemer mange afrikanere har å stri med til daglig. Kanskje flere burde tatt en tur rundt om i den fattige verden. Da kan man kanskje finne ut at man ikke skal klage på alt. Vi har selvsagt mye å tilføre afrikanerne av kunnskap, men sannelig kan vi lære mye også av dem.

På vår reise i Tanzania traff vi også på mange nordmenn som gjør en stor innsats i Afrika. Når man møter en mann som Knut Riise, blir man imponert. Knut er med sine 74 år for lengst pensjonert ingeniør. Men har driver fortsatt et prosjekt på Zanzibar - og han er en viktig rådgiver for regjeringen i energispørsmål. Da strømmen plutselig forsvant på Zanzibar tidligere i sommer, var Knut den som myndighetene først gikk til for å løse opp i flokene. Og det klarte han. Vi kommer med mange saker fra Afrika både på bygg.no, hage.no og i Byggeindustrien i tiden fremover.

Hittil i sommer er det vår nyhetsredaktør Arve Brekkhus som har hatt hovedansvaret for den daglige oppdateringen av bygg.no. Nå har han reist til Portugal for å ta noen velfortjente feriedager. Er det tips eller annet, så send en melding til redaktøren - php@bygg.no som nå vil oppdatere sidene. Min mobil er 90 60 15 43.

Fortsatt god sommer!