Tømmerprisene stuper

Velfylte europeiske lagre og en mindre byggeaktivitet fører til at tømmerprisene stuper. Siden mars har de sunket med 15 prosent.

I vinter gikk hogstmaskinene for fullt og etterspørselen etter tømmer var stor. I første halvår i år ble det avviklet mer skog enn samme periode i fjor, men prisutviklingen har den siste tiden vært negativ.

Tømmerprisen var i mars 410 kroner per kubikkmeter. I juni hadde den falt til knappe 350 kroner. Det tilsvarere en reduksjon på 15 prosent, skriver Nationen.

- Det er velfylte lager i trelastmarkedet i Norge og Europa akkurat nå. Samtidig er byggeaktiviteten på vei ned, og behovet for tømmer blir da ikke så stort. I tillegg er det mye avvirkning, og når det er for mye på lager presses prisen på tømmer ned, sier seksjonssjef Per Guldbrand Solli i Statens landbruksforvaltning (SLF).

Det er spesielt prisen på sagtømmer som faller. Massevirke, som går til papirproduksjon, holder seg stabilt, ifølge SLF.

Det ble omsatt tømmer for 1,78 milliarder kroner første halvår i år. I første halvår ble det også avvirket tømmer for litt over 4,6 millioner kubikkmeter. Det er 5 prosent mer enn samme periode i fjor.