Frp ber om ny sikkerhetsstrategi for vei-Norge

Frp ber om en samlet sikkerhetsstrategi for hele transportsektoren. Partiet mener sikkerheten i veisektoren er ute av kontroll.

 

Frp vil foreslå for Stortinget at de ber regjeringen utarbeide en egen stortingsmelding om hele transportsikkerheten i Norge.

Partiet forlanger at en rekke tiltak blir vurdert. Blant annet endring i kjøreopplæringen, nye førerkortbestemmelser med oppfølging av de yngste og eldste førerne, privatisering av trafikkstasjoner, etablering av frittstående transporttilsyn og periodisk godkjenning og klassifisering av veinettet.

- Vi ønsker en egen og grundig debatt om sikkerheten i transportsektoren. I forslaget er det lagt inn en del viktige «knagger» vi ønsker å diskutere nærmere, sier Bård Hoksrud (Frp) i Stortingets transportkomité til VG.

Tall fra SSB viser at i utgangen av juni hadde 41 flere personer omkommet i trafikken mot samme periode i fjor.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) mener Nasjonal transportplan vil bli det samordnede dokumentet for sikkerhet i transportsektoren. Og viser også til at veimyndighetene arbeider etter en trafikksikkerhetshåndbok.

- Vi har allerede et godt grunnlag å jobbe ut fra, og jeg kan ikke se at dette er tiden for en egen stortingsmelding, sier Navarsete.

De rødgrønne mener den kommende transportplanen vil sikre et solid fokus på sikkerhet.