Flere vannverkstopper risikerer søksmål

Flere tidligere ordførere på Romerike risikerer erstatningssøksmål i vannverkssaken. Også revisoren PwC kan bli tappet for penger.

- Vi forventer at vårt styre vil ta stilling til dette i løpet av oktober. Når det gjelder erstatningssak mot tidligere styreledere og styremedlemmer, kreves det godkjenning på en ekstraordinær generalforsamling. Den vil trolig bli avholdt i midten av november, sier daglig leder Dag Jørgensen i Nedre Romerike vannverk og Sentralrenseanlegget RA-2.

De kommunale vann- og avløpsselskapene ble tilkjent 63 millioner kroner av Nedre Romerike tingrett tidligere i år. Men foreløpig har Jørgensen sett lite til pengene. Årsaken er at dommen ikke er rettskraftig siden tidligere vannverkssjef Ivar T. Henriksen og de andre domfelte anket rettsavgjørelsen.

- Ankesaken vil trolig ikke komme opp for Eidsivating lagmannsrett før til våren. Vi kan ikke vente så lenge med å avgjøre om vi skal gå til sak mot styremedlemmer eller revisor, sier Jørgensen til NTB.

Underleverandør Hallvard Aanonli er den eneste som har akseptert erstatningskravet han ble ilagt av tingretten. Han anket kun fengselsstraffen på ett år og åtte måneder.

- Vi har mottatt rundt 1,5 millioner kroner fra Aanonli. Alle pengene vi får inn, vil bli tilbakeført til våre eiere, kommunene. Hensikten er at pengene skal komme abonnentene til gode, enten i form av bedre anlegg eller rimeligere vann og kloakk, sier Jørgensen.