Arbeidet i Løsberga går etter planen

Første møte i samarbeidsgruppen som ble etablert i forbindelse med at E6 forbi Løsberga er stengt ble avholdt onsdag.

Agenda var status for opprydnings- og sikringsarbeidet i Løsberga, samt status for trafikkavvikling og tiltak på omkjøringsvegene, melder Statens vegvesen i en pressemelding.

Steinkjer og Verdal kommuner, Politiet, Norsk Lastebileier-Forbund og representanter for beboere langs omkjøringsvegene deltok på møtet.

Opprydnings- og sikringsarbeidet i Løsberga går etter planen. Det tas sikte på en midlertidig åpning i slutten av uke 29. Arbeidet i Løsberga er imidlertid svært krevende og stiller spesielt store krav til sikkerhet. Det viktigste for Statens vegvesen er sikkerheten til de som skal utføre dette arbeidet.

Det ligger risikoanalyser til grunn for hver arbeidsoperasjon og ingeniørgeologisk kompetanse brukes i alle vurderinger. Det utføres kontinuerlig tekniske målinger og visuell kontroll. Statens vegvesen har også invitert Arbeidstilsynet inn til en gjennomgang av arbeidsprosessene og risikoanalysene, samt til et besøk ved anlegget i Løsberga. Arbeidstilsynet har gitt uttrykk for å være tilfredse med arbeidet og de vurderinger som gjøres.

Vegen åpnes ikke før det er trygt
Bergmassene er per i dag stabile, og arbeidet med å montere det automatiske overvåkningsanlegget som vil overvåke stabiliteten i bergmassene er i gang. Når E6 åpnes midlertidig blir det dessuten vakthold i begge ender. Statens vegvesen åpner ikke vegen før det er trygt å ferdes der.

Statens vegvesen er også i gang med planleggingen av fase II, det vil si permanent opprydning og sikring. Dette er en svært omfattende og krevende jobb som vil ta lang tid. Gjennom å få åpnet midlertidig vil Statens vegvesen bruke tiden til å planlegge hvordan dette kan gjøres raskest og sikrest for trafikanter, arbeiderne og beboerne langs nødvendige omkjøringsveger.

Alle nødvendige ressurser vil bli satt inn på å få en permanent løsning på plass så raskt som mulig. Det vil i denne fasen være behov for flere stengninger av E6, men det er for tidlig å si noe om varighet og omfang. Det er en omfattende og krevende jobb som skal gjøres.

Supplerende tiltak
Det er iverksatt flere trafikksikkerhets- og miljømessige tiltak på omkjøringsvegene.

Etter møtet i dag i samarbeidsgruppa har Statens vegvesen bestemt å supplere med følgende tiltak:

På Lø:
- oppmaling av gangfelt
- ytterligere kantslått
- forsterket kontrollinnsats fra Statens vegvesen og politiet

På Rv 759:
- siktrydding av vegetasjon
- forsterket kontrollinnsats fra Statens vegvesen og politiet

Sporlegging, siktutbedring i kryss og ytterligere forlengelse av 60-soner vil også bli vurdert nærmere.

Det er allerede avtalt et nytt møte i samarbeidsgruppa 13. august.