Nedturen fortsetter på børsen

De europeiske børsene faller i flokk torsdag formiddag etter usikkerheten i USA, og Oslo Børs er intet unntak. Nedgangen er på 1,7 prosent.

Det var bred nedgang i alle de toneangivende europeiske aksjemarkedene torsdag formiddag. Hovedindeksen på Oslo Børs lå en snau time etter åpning på 433,9 prosent. Mye av årsaken til nedturen er usikkerhet om den økonomiske utviklingen i USA og frykten for ringvirkninger både i Europa og Asia.

Formiddagens taper var programvareprodusenten Opera som falt 6,8 prosent.
Til tross for sterke resultater i andre kvartal, reagerte markedet negativt på kvartalsmeldingen fra DnB NOR og sendte kursen ned 0,97 prosent den første snaue timen. Til tross for stigende oljepriser falt StatoilHydro 1,75 prosent.
På vinnerlisten fant vi blant annet oljeselskapet Revus som har funnet olje på Jordbær-feltet i Tampen-området i Nordsjøen. Revus-aksjen hadde steget 8,38 prosent kort tid etter børsåpning.

Oslo Børs reagerte sporenstreks og stanset midlertidig handelen av Dof Subsea-aksjen da den skjøt til værs med 40 prosent ved børsåpning. Handelen ble startet igjen 12 minutter senere etter at en børsmelding fra Dof var lest. Selskapet informerte torsdag morgen om at de ønsker å kjøpe Dof Subsea sammen med en annen partner.