UDI anmelder Harald Langemyhr AS

Utlendingsdirektoratet mener byggmester Harald Langemyhr har gitt uriktige opplysninger for 50 polske arbeidere.

UDI mener at byggmesteren har fabrikkert falske arbeidskontrakter til søknadsprosessen hos utlendingsmyndighetene, for så å tilby dårligere lønns- og arbeidsvilkår til polakkene etter søknadene var blitt godkjent.

- Vi har nå intensivert samarbeidet med Arbeidstilsynet for å styrke innsatsen mot sosial dumping. Vi vil utveksle informasjon om lovstridige arbeidsforhold for å kunne igangsette sanksjonstiltak overfor useriøse arbeidsgivere, sier avdelingsdirektør i UDI Karl Erik Sjøholt i en pressemelding.

Byggmester Harald Langemyhr AS ble i mai anmeldt av Oslo kommune for grovt bedrageri i størrelsesorden 20 millioner kroner Han har status som siktet i saken, som dreier seg om påstander om grov overfakturering av arbeider firmaet utførte på Økern sykehjem.

Flere Langemyhr-ansatte er siktet og varetektsfengslet i saken. Fotballspilleren Ronny Johnsens firma Johnsen Invest AS begjærte tirsdag Langemyhr konkurs, etter at Arbeidstilsynet stengte et hus leid ut av Johnsen, hvor Langemyhr hadde innlosjert 70 polske arbeidere.