- Selvmotsigende samferdselsminister

- Samferdselsminister Liv Signe Navarsete sier noe annet om E6 i Gudbrandsdalen i dag enn hun gjorde for bare to år siden. Det skaper harme blant ordførerne i distriktet. Statsråden villeder bevisst, sier ordfører Aksel Eng i Sør-Fron kommune.

- Så mange dødsulykker på E6 i Gudbrandsdalen kan vi ikke akseptere, og det er mitt og regjeringens ansvar å sørge for en bedre vei, sa statsråd Liv Signe Navarsete til Gudbrandsdølen Dagningen 11. mars i 2006.

- Da hun snakket om ulykkesveiene E6 og E18 i Politisk kvarter på NRK i 8. juli, hadde pipa fått en helt annen lyd. Navarsete valgte da i stedet å skyve ansvaret over på billistene, sier Eng.

- På disse strekningene er det i hovedsak farten som dreper, det er ikke her vi har de verste veiene i landet, sa hun i går da hun snakket om ulykkesveiene E6 og E18 på Politisk kvarter på NRK Hun la samtidig ifølge en pressemeling fra ordføreraksjonistene til:

- Vi kommer aldri lenger ned på ulykkesstatistikken hvis ikke den enkelte bilisten hadde gjort helt enkle ting som å bruke bilbelte, holde fartsgrensen og kjøre uten bruk av rusmidler.

Uttalelsene vekker oppsikt i Gudbrandsdalen. Ordfører i Sør-Fron og leder for ordføreraksjonen Ny E6 nå, Aksel Eng, mener statsråden er unyansert og farer med løgn.

- Navarsete er kynisk og bruker fartsyndere over Dovrefjell som sannhetsbevis for at det er uvettig kjøring som er årsaken til de mange ulykkene på E6 i Gudbrandsdalen. Men når hun snakker om Dovrefjell, snakker hun om en helt annen strekning enn den trafikkfarlige veien som går gjennom lokalmiljøet vårt. Den ligger faktisk 10-12 mil unna, sier Eng.

- Mens det over Dovrefjell er rette veier og 90-sone, går store deler av veien gjennom Gudbrandsdalen gjennom tettbygde strøk med elendig veistandard. Hos oss er det ikke tatt mange førerkort og fartssyndere. Her er det veien som er problemet. Jeg synes det er beklagelig at statsråden er så unyansert, sier Aksel Eng.

Ordførere fra hele ni ulike kommuner har engasjert seg sterkt i trafikkutfordringene i Gudbrandsdalen.

- Vi er veldig fornøyde med gjennomføringen av aksjonen, og med at vi fikk synliggjort budskapet både for bilister, media og politikere, sier Aksel Eng.