Veibudsjettet ikke fastsatt

Samferdselsministeren sier det er umulig å kommentere påstanden om at Statens vegvesen må spare en halv milliard på veiprosjekter neste år, fordi rammene for veibudsjettet ikke er fastsatt.

En brevveksling mellom Samferdselsdepartementet og Vegvesenet viser at det blir planlagt omfattende kutt i viktige veiprosjekter både i år og neste år, skriver Dagbladet onsdag.

- Vi er nødt til å gjennomføre innsparinger. Årsaken er at prisstigningen har vært på 8,7 prosent i anleggssektoren, mens våre egne rammer bare er økt med 2,5 prosent. Vi har hatt dette problemet i flere år, sier utbyggingsdirektør Lars Aksnes i Vegdirektoratet.

I sitt innspill til neste års statsbudsjett legger Statens vegvesen ifølge Dagbladet opp til et kutt på om lag 420 millioner kroner i budsjettposten for riksveiinvesteringer. Ytterligere 190 millioner kroner kan bli tatt fra denne budsjettposten for å dekke opp behov på andre budsjettposter.

Det betyr at flere veiprosjekter både på stamveier og på øvrige riksveier vil bli kraftig berørt.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete sier at oppslaget i Dagbladet om eventuelle innsparinger i Statens vegvesen er et administrativt innspill som gjelder kommende budsjettår.

- Regjeringen har ikke fastsatt rammene for budsjettet ennå, derfor har jeg ikke grunnlag for å kommentere eventuelle påplussinger eller kutt, og hvor disse til slutt vil bli plassert, sier Navarsete i en pressemelding.