Frp vil kartlegge makten

Frp har sendt brev til alle departementer med forespørsel om en oversikt over fullmakter og forskrifter. Målet er å finne ut hvor de største og raskeste endringene kan gjøres etter et eventuelt regjeringsskifte i 2009.

- På denne måten kan vi kartlegge hvordan vi hurtig kan gjøre endringer i politikken, uten å gå veien om Stortinget, sier Frps innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen til NRK.

Foreløpig har han fått svar fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AIK), et svar han ikke er særlig fornøyd med. I brevet fra AIK heter det at all informasjon Amundsen ber om, er offentlig tilgjengelig på nett.

- Det er tydelig at departementene ikke er villige til å legge noe særlig arbeid i dette for Frp, sier Amundsen.

Adresseavisen skrev tirsdag at strategiutvalget i Frp, ledet av partiformann Siv Jensen selv, er i ferd med å snekre sammen en såkalt 100-dagersplan, en oversikt over hvor og hvordan partiet kjappest kan sette sitt stempel på politikken, om det skulle bli en ren Frp-regjering høsten 2009.

Tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland, som selv har vært gjennom en slik forberedelsesprosess framfor et valg, mener at Frp er useriøse og undergraver demokratiet.

- Det å planlegge hvordan man kan gjøre mest mulig galskap på kort tid, er å spille hasard med demokratiet og ordninger som vi i Norge har bygd opp over mange år. Den useriøse delen av Frp er nå mer tydelig enn på lenge, sier hun til NRK.