Bolighus totalskadd i brann

En kvinne og to av hennes barn måtte hoppe ut av vinduet i andre etasje da huset deres på Napp i Lofoten begynte å brenne natt til tirsdag.

Politiet fikk melding om brannen om lag klokka to natt til tirsdag. Huset var overtent da brannvesenet kom til stedet, og ble totalskadd i brannen, skriver Lofot-Tidende.

- Det var tre personer i huset da brannen ble oppdaget, en kvinne og to av hennes barn på åtte og ti år. De har forklart at de våknet av røykvarsleren, sier operasjonsleder Tom Johannessen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Familien kom seg ikke ned trappa, og måtte derfor hoppe ut gjennom vinduet i andre etasje. Det lot seg ikke gjøre å berge familiens hund, opplyser politiet.
Åtteåringen pådro seg smerter i foten da han hoppet ut gjennom vinduet fra andre etasje, og han er brakt til sykehus for en sjekk. Utover dette er det ikke meldt om personskader som følge av husbrannen.

Tidlig tirsdag morgen pågikk det fortsatt etterslukking på stedet. Politiet venter at det vil ta noe tid før undersøkelser kan bli gjennomført på stedet for å fastsette årsaken til brannen.

Napp ligger i Flakstad kommune, om lag ti kilometer vest for Leknes.