Klart for utlysing av bygging av Hardangerbrua

Det er nå klart for utlysing av arbeidet med Hardangerbrua etter at Navarsete ga grønt lys for prosjektet fredag 4. juli.

Departementet sitt endelige klarsignal ble gitt etter at prosjektet har gjennomgått en kvalitetssikring gjennomført av eksterne aktører. Innleveringsfrist for anbudskonkurransen er november i år og forventet oppstart på arbeidet er våren 2009.

Arbeidet knyttet til Hardangerbrua blir lyst ut i fire separate delkontrakter; 1) betongarbeid, 2) stålarbeid, 3) tilførslesveier Bu og 4) tilførsleveier Vallavik. Fristen for å levere inn tilbud på arbeidene er november 2008 for alle fire entreprisene. Det er forventet oppstart på arbeidet våren 2009 med mulig ferdigstillelse av arbeidene våren 2013.

- I tilbudskonkurransen er det lagt opp til at entreprenører kan velge om dei vil sende inn ett samlet tilbud eller om de vil gi tilbud på en eller flere enkeltkontrakter. Både utenlandske og norske entreprenørselskap har så langt vist interesse for prosjektet og vi ønsker stor internasjonal konkurranse om arbeidet, sier utbyggingsdirektør Lars Aksnes i Statens vegvesen.
Hardangerbrua består av tofelts hengebru med gang- og sykkelbane ved siden av kjørebanene. Bruspennet er 1375 meter og tårnene blir rundt 200 meter høye. Fra brua går veien rett inn i tunnel på begge sider av fjorden. På Bu-siden er det 1200 meter tunnel og på Vallavik 700 meter tunnel. Det blir to rundkjøringer i fjell, en i eksisterende Vallaviktunnel og en i tunnel på Bu-sida, der veien deler seg i arm mot Kinsarvik og arm mot Eidfjord.