Full drift i Løsberga fra mandag morgen

Mobilkrana som ble satt ut av drift i Løsberga lørdag ettermiddag ble fjernet i løpet av kvelden. Det blir som planlagt full drift i Løsberga fra mandag morgen.

Gjennomgang av ingeniørgeolog samt tekniske målinger viser at hovedblokken ligger trygt, og er ikke påvirket av nedfallet lørdag. Nedfallet lørdag vil ikke påvirke framdriften og eventuell midlertidig åpning av E6 forbi Løsberga, melder vegvesen.no.

Nedfallet lørdag var i ytterdelen av den sørlige delen av hovedblokken, og var allerede under overvåkning som et spesielt komplisert område. Gjennom nedfallet er nå denne delen fjernet. Dette gjør at arbeidet med rensk og sikring blir enklere. Arbeidet som gjennomføres mandag er sprengning av de største blokkene som kom lørdag. Etablering av tilkomstveg og innkjøring av masser for å bedre stabiliteten fortsetter som planlagt. Overvåkning og vakthold fortsetter. Ingeniørgeologisk kompetanse ligger som før til grunn for alt arbeid som gjøres.

Det gjennomføres løpende risikoanalyser. Nedfallet lørdag, og skaden på mobilkranen, bekrefter at arbeidet er svært krevende og stiller spesielt store krav til sikkerhet. Det viktigste for Statens vegvesen er sikkerheten til de som skal utføre dette arbeidet. Statens vegvesen åpner ikke vegen midlertidig før det er helt trygt å ferdes der. Når E6 åpnes midlertidig vil det være kontinuerlige målinger av stabilitet i bergmassene, samt vakthold på stedet.

Nordlandsbanen går som normalt. Planleggingen av permanent sikring og opprydning i Løsberga pågår for fullt.