Frykter dødsfall under trafikkork i Bergen

Trafikken står ofte bom stille på grunn av bybaneutbyggingen i Bergen. Køene vil helt sikkert føre til at liv går tapt, mener ambulansetjenesten i byen.

- Vi mister flere minutter på vei til kritisk syke pasienter, og mange minutter tilbake. Jeg er skråsikker på at dette kommer til å ta liv, sier akuttlege Geir Arne Sunde ved Haukeland universitetssjukehus til Bergens Tidende.

Byggingen av Bybanen i Bergen har ført til køer og tidvis trafikkaos på Danmarksplass og i Fjøsangerveien de siste to ukene. Køene vil mest sannsynlig vedvare helt til oktober neste høst, når Inndalsveien igjen åpner for trafikk.

Ambulansetjenesten mener traseene under bybaneutbyggingen er alt for trange. Situasjonen er langt mer alvorlig enn bybanekontoret ga uttrykk for på forhånd, mener ambulansetjenesten.

Prosjektdirektør for Bybanen i Bergen, Rune Haugsdal, vil sammen med Statens vegvesen se på ulike tiltak. Ambulansetjenesten har foreslått egne traseer forbeholdt utrykningskjøretøy.

- Jeg synes det er vanskelig å kommentere påstander om at liv vil gå tapt som følge av bybaneutbyggingen. Men vi skal selvfølgelig gjøre alt vi kan for å bedre fremkommeligheten så mye som mulig, sier Haugsdal.