Aeron-kjøpet gjennomført

AF Gruppen har 4. juli  inngått endelig kjøpsavtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i Aeron AS.

Avtalen er basert på intensjonsavtalen som ble offentliggjort i en børsmelding 22. mai 2008. Endelig pris for aksjene er avhengig av resultatene frem til 2009. Oppkjøpet styrker AFs satsning på Energi.

Aeron er en ledende leverandør av HVAC-systemer (Heating, Ventilation and Air-Conditioning) til skipsindustrien. Selskapet er markedsleder innenfor sitt felt i Norge, og har en stadig økende andel av sine leveranser til utlandet. Aeron omsatte i 2007 for NOK 198 mill og forventer i 2008 en omsetning på ca. NOK 320 mill. Selskapet har sitt hovedkontor i Flekkefjord og har ca. 50 ansatte - de fleste med spisskompetanse innenfor HVAC- eller elektroteknisk ingeniørfag.

- Oppkjøpet av Aeron er et viktig ledd i AFs strategi om å utvide sitt spekter av energirelaterte tjenester. Med denne avtalen markerer AF Gruppen seg som en betydelig aktør innen leveranse av energisystemer til næringsbygg, industri, offshore oljeplattformer og nå også marin sektor. Økende fokus på redusert energiforbruk med opprettholdt komfort i alle disse markedene gjør vår nye posisjon meget attraktiv, sier konsernsjef Pål Egil Rønn i AF Gruppen, med tanke på forventet lønnsom vekst.

AF Gruppen har de siste årene lagt mye ressurser i oppbygging av forretningsområdene Miljø og Energi, som balanserer konsernets tradisjonelle engasjement innen bygg- og anleggsvirksomhet på en god måte.

Disse forretningsområdene er definert å være de største vekstområdene for AF Gruppen i årene fremover.

- Bare innen forretningsområdet Energi er dette det femte selskapsoppkjøpet AF Gruppen gjennomfører på under to år. Dette er beskrivende for ambisjonen vår, sier Rønn

I 2008 vil dette forretningsområdet omsette for ca. NOK 600 mill, en tredobling fra året før. Virksomheten er resultat at et strukturert søk etter lønnsomme nisjekonsepter som ble gjennomført i 2006:

- Konseptet passer utmerket inn med den brede ingeniørkompetansen AF Gruppen har opparbeidet seg, samtidig som det representerer et stort markedspotensial for oss. At det samtidig er nyskapende passer godt med hvordan AF Gruppen tradisjonelt har tatt en outsider-rolle i de markedene vi har trådd inn i, sier Rønn.

Ambisjonen er å bli et av Europas fremste kompetansemiljøer innen leveranse av energisystemer, med fokus på vedlikeholds- og modifikasjonstjenester som reduserer kundenes energibruk.

I en verden som skriker etter tiltak for å redusere CO2-utslipp tror AF Gruppens satsing er et kjærkomment tilskudd.

- Og vi opplever daglig at nye kunder får øynene opp for oss, og de konseptene vi kan tilby. Med Aeron med på laget skal vi introdusere vår måte å tenke på i enda et nytt marked, sier Pål Egil Rønn, som gjennom dette oppkjøpet skaffer AF Gruppen et globalt nedslagsfelt for energivirksomheten.