Ski Storsenter åpner igjen mandag

Til tross for omfattende vann- og røykskader etter brannen ved Ski Storsenter, regner senterledelsen med å kunne åpne igjen mandag.

Klokka 10.31 fredag formiddag fikk politiet beskjed om at det hadde brutt ut en brann på Ski Storsenter i Akershus. Senteret er et av landets største og har om lag 1.100 ansatte.

- Det startet med en takbrann hvor det var en ganske kraftig røyksøyle, svart røyk, som møtte oss da vi kom fram, sier fagsjef Knut Erik Martinussen i Nordre Follo brannvesen til NTB.

Vellykket evakuering
I 12-tida kunne brannvesenet melde at brannen var under kontroll, og en drøy time senere var brannen slukket.

Evakueringen av kjøpesenteret skal ha gått for seg uten problemer, og det var fredag ettermiddag ikke meldt personskader i forbindelse med brannen.

- Vi er glade for at ingen kunder eller ansatte ble skadd i brannen. Evakueringen gikk helt i henhold til våre planer. Nå blir det vår oppgave, sammen med brannvesenet, å gå gjennom hva som har skjedd, sier Georg Vestby, senterdirektør ved Ski Storsenter, i en pressemelding.

Ifølge ledelsen kan senteret åpnes igjen mandag.

- Det er til dels omfattende vann- og røykskadet i deler av det opprinnelige senteret. Derfor må vi holde stengt i helgen. I tillegg til røykskader og vannskader må vi være sikre på at det ikke er giftige gasser, sier Vestby.
Det er fortsatt usikkert om enkelte forretninger må holdes stengt noe lenger.

Vanskelig start
Nordre Follo brannvesen måtte be om hjelp fra brannvesenet i Oslo for å få slukket brannen, og politiet sperret av trafikken i Ski sentrum da slukkingsarbeidet pågikk.

Slukkingsarbeidet gikk ikke for seg uten problemer. En brannbil med lift tok fyr da brannvesenet kjørte den opp for å begynne å slukke brannen.

- Vi ble satt tilbake om lag 20 minutter på grunn av dette, sier Martinussen.
En brannmann tråkket igjennom takkonstruksjonen og fikk forstuet foten sin.

Blir etterforsket
Foranledningen til brannen er uavklart, men det kan se ut til at brannen har startet på taket i en del av kjøpesenteret hvor det foregår byggearbeid.

- Det vil bli startet etterforskning med tekniske undersøkelser og avhør, sier Aamodt.

Ski Storsenter i Akershus har omtrent 130 butikker. Senteret åpnet i 1995 som det største i Follo-regionen, og det er siden blitt utvidet. Det bygges for tida en ny etasje i den sørlige enden av kjøpesenteret.