Studentboliger ikke klare til skolestart

De nye studentboligene ved Klokkergården Studentboligtun vil ikke være innflyttingsklare før i september, skriver gjengangeren.no.

Forsinkelsen skyldes at den ansvarlige entreprenøren, Thomas Bjørgan AS, gikk konkurs 12. juni. Studentsamskipnaden i Vestfold har tidligere opplyst om at boligene ville være ferdigstilt i juli. Nå blir trolig ikke boligene klare før tidligst i september, flere uker etter semesterstart. Endelig dato for ferdigstillelse vil kunne endre seg.

En rekke studenter blir rammet av forsinkelsen. Av totalt 8 nye leiligheter og 16 nye hybler er 7 leiligheter og 13 hybler allerede utleid.

- Dette er en veldig beklagelig situasjon, og det er fryktelig kjedelig at dette skal gå ut over studenter. Særlig uheldig er det for studenter med familie og barn, sier boligleder Lisbeth Varpe i Studentsamskipnaden i Vestfold.

Prosjektet er nå overtatt av entreprenørene Trio Bygg AS og Raaen Entreprenør AS i samarbeid. De nye entreprenørene fortjener masse skryt, ettersom de ofrer ferie og fritid for å ferdigstille prosjektet, sier direktør Hans Erik Stormoen i Studentsamskipnaden.