Multiconsult og Link Signatur vant BIM-konkurranse

Statsbygg har valgt Multiconsult AS og Link Signatur AS til prosjekteringsoppdrag for de to byggene, Bygg 302 (SV-fakultet) og Studenthuset ved Universitet i Stavanger.

BIM-teknologien skal benyttes til prosjekteringen. Statsbygg mottok seks tilbud på prosjekteringsoppdraget, skriver Statsbygg på sine nettsider.

Dette er første gang Statsbygg krever at BIM skal benyttes i prosjekteringen. Det innebærer at det skal benyttes digitale bygningsinformasjonsmodeller (BIM) som medfører en digitalisering av planleggings-, bygge- og driftsprosessene.

BIM endrer selve måten å planlegge, bygge og forvalte bygninger på. Dagens "ukoordinerte" 2D-tegninger, som består av streker og symboler, erstattes av koordinerte 3D/4D/5D-informasjonsmodeller med "intelligente" informasjonsobjekter som står i relasjon til hverandre. Det blir et digitalt samspill, hvor det ikke lenger er nødvendig å sitte med tegningene i den ene hånda og spesifikasjonene i den andre.

Kontrakten på prosjekteringsoppdraget er på vel 8,5 millioner kroner.
Arbeidet med prosjekteringen starter i august i år, og skal være avsluttet til neste sommer. Det tas sikte på byggestart høsten 2009 og innflytting ved årsskiftet 2010/2011.

Det to byggene er planlagt for undervisningsformål for SV-fakultet og Studenthus for studentenes hovedorganisasjoner, studentorganisasjoner og andre studentsosiale rom. Byggene er på henholdvis 3300 kvadratmeter og 600 kvadratmeter.