Skal kildesortere med Retura

Brødrene Dahl AS har inngått avtale med Retura Norge AS om utvikling og drift av miljøriktige og kostnadseffektive kildesorteringsløsninger.

Avtalen har en varighet på minimum tre år, og inkluderer sortering, avfallshåndtering og opplæring ved Brødrene Dahls 53 avdelingskontorer over hele landet.

Rørgrossisten Brødrene Dahl har en omsetning på over fem milliarder kroner og 53 avdelingskontorer over hele landet.

- Vi har en målsetting om å være en foregangsbedrift på miljø, samt aktivt fremme miljøvennlige løsninger innenfor de bransjer og produktområder hvor vi er engasjert, heter det i en melding fra selskapet.

Selskapets eiere, franske St. Gobain, setter miljøkrav som er langt strengere enn hva man skal være vant til her i Norge.

- Det omfattende miljøprogrammet vi har innført inneholder blant annet håndtering av avfall og setter store krav til vår virksomhet, men vi mener at dette er fornuftig, realistisk og fremtidsrettet. Vi skal blant annet sortere minimum 50 % av alt vårt avfall lokalt, og Retura skal sortere restavfallet. Med riktige løsninger og godt samarbeid med vår leverandør skal vi nå det svært ambisiøse målet om 85 % gjenvinning allerede i løpet av dette året. Og ikke et gram av vårt avfall skal ende på noe deponi, sier Pål Eggum, HMS leder i Brødrene Dahl.

- Vi opplever et stadig sterkere miljøengasjement fra norske bedrifter, og Brødrene Dahl har valgt å gå svært langt i sin miljøsatsing. Vi innrømmer gjerne at vi liker å bli utfordret slik at vi får utnyttet vår kompetanse på avfallshåndtering, og særlig når vi får brukt vårt nettverk over hele Norge. God lokalkunnskap og lokal tilpasning skal hjelpe Brødrene Dahl slik at de når sin krevende målsetting, sier Erik Koritzinsky, adm. dir i Retura Norge.