Anleggstans ved Steinringen i Biri

Statens vegvesen har stanset anleggsarbeidet på fylkesveg 166, Klomsteinrovegen i Biri.

stanset anleggsarbeidet på fylkesveg 166, Klomsteinrovegen i Biri. Dette skjer etter pålegg fra Oppland fylkeskommune fordi vegen har blitt utbygd med fortau som er kommet for tett inntil det fredete kulturminnet "Steinringen".

Arbeidet med å bygge ca. 300 meter gang- og sykkelveg langs fylkesveg 166 skulle etter planen vært ferdig i sommer. Denne strekningen skal binde sammen to gang- og sykkelvegstrekninger på begge sider av Steinringen og er et viktig trafikksikkerhetstiltak i Biri sentrum. Forbi Steinringen er det blitt bygget fortau, fordi det ikke er plass til full gang- og sykkelveg forbi de fredete steinene. Fortauet er blitt bygget helt inntil to av steinene, mens avstanden skal være minst 2,3 meter.

- Steinene har blitt registrert feil i kartgrunnlaget som er brukt i planarbeidet, sier fungerende seksjonssjef Mona Fjeldheim Lindberg ved Statens vegvesen, Vestoppland distriktskontor.

- Vi har nå laget et nytt forslag til byggeplan, der feilen er rettet opp. Nå venter vi på tilbakemelding fra fylkeskommunen.

Statens vegvesen beklager den feilen som er blitt gjort og vil fortsette anleggsarbeidet så snart den nye planen er godkjent av kulturvernmyndighetene. Det er forventet at det tidligst kan skje i august.