Forslag til planprogram for rv. 35

Statens vegvesen har i samråd med Jevnaker kommune utarbeidet forslag til planprogram for rv. 35 Jevnaker (Bergermoen) - Olimb.

Tirsdag 1. juli legges planprogrammet ut på offentlig høring, med frist for innspill 19. september 2008.

Planprogrammet omfatter ny rv. 35 med kryss og tilførselsveger eventuelle tilrettelegging for gående og syklende, miljøtiltak og rasteplass. Det er tre korridoralternativer som er vurdert; øvre korridor, nedre korridor langs Randsfjorden og utbedring av eksisterende rv. 35.

Hovedmål:
Effektiv ferdsel for alle trafikkantgrupper på rv. 35.

Delmål:

Trafikksikker ferdsel for alle trafikkantgrupper på rv. 35 og tilførselsveger
Legge til rette for positiv tettsteds- og næringsutvikling i Jevnaker
Trygge bomiljø langs eksisterende rv. 35
Ta vare på stedlige kvaliteter og identitet
Sammenhengende tilbud til syklende og gående

- Den øvre korridoren og spesielt alternativ A (sør-vest for Mo gård) er den korridoren som best oppfyller samfunnsmålet: "Effektiv ferdsel for alle trafikkantgrupper på rv. 35", sier Liv Finborud i Statens vegvesen.

Denne korridoren ansees også som den mest framtidsretta ut i fra rv. 35 sin funksjon som nasjonal stamveg og regional veg. Den øvre korridoren kommer best ut i forhold til de fleste ikke-prissatte konsekvenser, vegtekniske forhold og anleggskostnader. Øvre korridor åpner også for en eventuell omlegging utenom Jevnaker i framtida.

Anbefaling

Vegvesenet anbefaler at utbedringsalternativet mellom Olimb og Begertjern bru ikke utredes videre.

Vegvesenet anbefaler at strekningen Bergertjern bru - Bergermoen tas inn i prosjektet og utredes videre med utbedringstiltak på dagens veg.

Vegvesenet anbefaler at både nedre korridor og øvre korridor med alternativ A og alternativ B konsekvensutredes for å få en fullstendig sammenlikning av alternativene før endelig korridor vedtas.

Vegvesenet anbefaler at videre planlegging skjer på kommmunedelplannivå og at det utarbeides alternative kommunedelplaner med tilhørende konsekvensutredning.

I tillegg til forslag til planprogram, har Statens vegvesen utarbeidet en rapport (Korridorvurderinger) med beskrivelse av dagens situasjon innen aktuelle tema, som miljø, naturressurser og samfunn, samt overordnede vurderinger av de forskjellige korridoralternativene.

Offentlig ettersyn
Planen ligger ute til offentlig ettersyn på Jevnaker Samfunnshus, Statens vegvesen, Vestoppland distriktskontor, Storgata 12, Gjøvik og på www.vegvesen.no/rv35jevnaker.

Uttalelser, merknader til planen sendes Statens vegvesen Region øst, Postboks 1010 Skurva, 2605 Lillehammer eller firmapost-ost@vegvesen.no innen 19. september 2008.

I forbindelse med offentlig ettersyn vil det bli holdt et folkemøte hvor det orienteres om planprogrammet. Tid og sted vil bli annonsert senere.