Mesta landet på Torp

Sandefjord Lufthavn Torp og Mesta har nylig inngått en 8-årig avtale om vintervedlikehold på Sandefjord lufthavn Torp. - En meget viktig kontrakt for oss, sier distriktssjef Tore Jan Hansen.

Kontrakten innebærer at Mesta de neste åtte årene skal utføre snøbrøyting av flystripe, oppstillingsplasser og veier innenfor lufthavnens gjerder. Det er Mesta som har vintervedlikeholdet i dag.

- Vi er meget godt fornøyd med å inngå denne kontrakten. Vintervedlikeholdet på Torp gir oss en stabil og forutsigbar drift i årene fremover. Vi takker Sandefjord lufthavn Torp for den tillitten de har vist oss, sier distriktssjef i Mesta Tore Jan Hansen.

Å drive vintervedlikehold av en flyplass er en krevende oppgave. Mesta har utført vintervedlikeholdet på Torp siden 2002 og Hansen mener det har vært en oppgave som har tilført Mesta viktige sikkerhetsholdninger, som selskapet har tatt med seg inn i andre prosjekter.

- Vi har gode erfaringer med Mesta fra de siste fem årene og de er konkurransedyktige på et komplisert og omfattende produkt, sier adm. direktør Alf-Reidar Fjeld i Sandefjord lufthavn AS.

Mellom 8 og 12 Mesta-ansatte vil jobbe med vintervedlikeholdet på lufthavnen. Kontrakten gjelder fra fra 15. oktober 2008 til 15. april 2016.

Sandefjord Lufthavn AS eier og driver Sandefjord Lufthavn Torp med konsesjon fra Samferdselsdepartementet. Selskapet eies av Vestfold fylkeskommune, Sandefjord kommune, Stokke kommune og Vestfold Flyplass Invest. Sandefjord Lufthavn AS hadde i 2007 en omsetning på 231 millioner kroner og 1,5 millioner reisende.