Styrker seg i Nordområdene

Norconsult overtar virksomheten i Finnmark Teknikk og forsterker sin tilstedeværelse i Finnmark.

Alle aksjene i Finnmark Teknikk AS ble overtatt 1. juli og virksomheten i selskapet videreføres som en integrert del av Norconsult.

Finnmark Teknikk er rådgivende ingeniører innen byggeteknikk, VA-planlegging, byggeledelse, taksering, prosjektadministrasjon og eiendomsforvaltning. Selskapet ble etablert i 1986, har hovedkontor i Lakselv med en underavdeling i Kjøllefjord og har til sammen 12 ansatte. Selskapet har solid fagkompetanse og et godt markedsinngrep i Finnmark.

Norconsult har fra før i Finnmark et kontor i Hammerfest med fem ansatte som primært arbeider innen byggeteknikk, prosjektadministrasjon og brannrådgiving. Sammen med et sterkt miljø fra Finnmark Teknikk vil Norconsult styrke sin tilstedeværelse i Finnmark og Nordområdene og sikrer en del av det lokale markedet samt få tilgang til kvalifiserte ressurser lokalt. Norconsult vil dermed kunne stå sterkere rustet i konkurransen om de større oppdragene i regionen.

Beslutningen om aksjeovertakelsen er resultatet av en prosess som er strategisk begrunnet og som også er diskutert med og ønsket av medarbeiderne i begge selskap. Begge selskap ser dette som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer samt for å skape grunnlag for videre vekst i regionen.

Norconsult er landets største flerfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering med mer enn 1400 medarbeidere. Omsetningen i 2007 var på ca. 1600 mill. Hovedkontoret ligger i Sandvika. Selskapet har 29 øvrige kontorer i Norge samt 11 faste kontoretableringer utenlands. Firmaet er i sin helhet eid av de ansatte.