Norske CornerTape kåret til årets oppfinnelse

Den norske oppfinnelsen CornerTape, som ble lansert i 2007, vant i forrige uke den prestisjefylte franske oppfinnerprisen Brico d' Or 2008.

Den bergenske oppfinneren Frank Lian og selskapet Tape Invent AS, som i fjor etablerte fabrikk i Vadheim, vant i forrige uke den store franske kåringen av årets oppfinnelse. De 17 jurymedlemmene var samstemte da de utropte oppfinnelsen CornerTape som vinner.

Vant to priser

Bransjebladet Brico Jardin står bak den årlige konkurransen Brico d' Or, der byggrelaterte nyvinninger i seks kategorier kjemper om hederlig omtale. Juryen består av journalister fra fagpressen og innkjøpssjefer i de største byggvarekjedene i Frankrike.

- Først vant vi prisen i klassen vi var påmeldt i, så stakk vi av med hovedprisen, "årets oppfinnelse", forteller Frank Lian.

Oppfinneren var selv tilstede på utdelingen, som fant sted om bord i en båt som lå 50 meter fra Notre Dame i Paris

Corner tape vant følgende priser:

1. I klassen for produkter som gjør eksisterende arbeidsoppgaver enklere og tidsbesparende, Gold Brico of the "easy" category.

2. Hovedprisen, "årets oppfinnelse", Great Price of Brico d' Or

" Brico d' Or 2008 devoted a Norwegian product, Corner Types, absolutely brilliant to make joints of tiling like a pro" står det i juryens uttalelse.

Om CornerTape og Tape Invent

CornerTape er en oppfinnelse som gjør maskering av fliselagte hjørner enklere. Maskering er vanlig blant både amatører og profesjonelle før påføring av silikon i hjørner, men jobben er tidkrevende og vanskelig. CornerTape består av to maskeringsramser på en brettet folie, noe som gjør påføring enklere og resultatet bedre - rett og slett fordi maskeringen blir 100 prosent parallell.

CornerTape er allerede lansert i Norge, Storbritannia og Nederland, og siden produksjonsstart våren 2007 har selskapet produsert og solgt over 100.000 ruller med CornerTape.

I tillegg til selve tapen, som kommer i ulike størrelser, har Tape Invent utviklet flere tilhørende produkter, blant annet fugeformer og rensesett

Tape Invent AS har med 12 millioner kroner i investeringer etablert full produksjonslinje, og er utenom Norgesplaster Skandinavias eneste tape-fabrikk. Fabrikken ble etablert i Vadheim med støtte av blant annet Innovasjon Norge.