Byggkjøps største til Optimera

Optimera Norge har inngått avtale om kjøp av Konsernet Florvaag Bruk som er Nordeks største medlem med syv Byggkjøp-utsalg.

Oppkjøpet er det største som Optimera har gjort i Norge og styrker i vesentlig grad selskapets markedsposisjon på Vestlandet og nordøst for Oslo. Den formelle overtakelsen vil finne sted etter nærmere avtale.

Konsernet Florvaag Bruk AS er en velrenommert aktør som har en meget sterk posisjon i Bergen, på Sunnmøre og Lørenskog med totalt sju byggevareutsalg og 150 ansatte. Salget fordeler seg 70/30 mellom proff og forbruker. Omsetningen i 2007 var på 520 millioner. Veksten de siste årene har vært sterk grunnet god drift og riktig beliggenhet i vekstmarkeder.

De seks byggevarehusene på Vestlandet er lokalisert i Bergen på Minde, Askøy og Laksevåg samt i Ålesund, Brattvåg og Ørsta. I tillegg kommer et bygevareutsalg på Lørenskog. Byggevarehusene vil beholde sine lokale profiler i kombinasjon med profilering av Montér som er Optimeras kjedekonsept i Norge.

Konsernet Florvaag Bruk AS har flere eiere og virksomheten er hovedsakelig organisert gjennom fire eierfamilier som nå selger hele selskapet.

Konsernet er den største aksjonæren i Nordek som blant annet eier byggevarekjeden Byggkjøp. Florvaag har sagt opp sitt medlemskap i denne kjeden.

Adm. direktør i Konsernet Florvaag Bruk, Bjørn Anderssen, uttaler i en pressemelding at salget har vært en spennende prosess hvor eierne er overbevist om at Optimera er den beste eier til å ta virksomheten videre.

- Vi ser at Optimeras og Montérs seriøsitet, innkjøpsstyrke og kjededrift vil gi de ansatte den nødvendige trygghet for arbeidsplassene, samtidig som det gir våre selskaper en fin vekstmulighet de neste årene. Vi sitter igjen med eiendommene og vil nå sammen med Optimera lage planer for ombygging og oppgradering av anleggene, fremholder Bjørn Anderssen.

Som en del av virksomheten i Bergen inngår leveranser av ca 130 boenheter pr. år. Florvaag sin husvirksomhet vil bli videreført slik den er i dag.

FB Bolig, som er et selskap for utvikling av boligfelter, vil også fortsette som før. Dette er også et satsningsområde for Optimera som driver tilsvarende aktiviteter i Optimera Tomteutvikling.

Florvaag Bruks produksjonsanlegg på Askøy for precut og takstoler vil bli videreført som før og knyttes opp mot Optimera Produksjon. Dette skal videreutvikles og vil styrke Optimera Proff sin leveringsevne og nettverket innen bearbeidet trelast.

Konserndirektør Bent Einar Nygren i Optimera uttaler at oppkjøpet av Florvaag Bruk vil gi Optimera en sterk markedsposisjon på Vestlandet. Fra før har Optimera forsyningslager og proffutsalg i Bergen og Montér byggevarehus i Ålesund og Møre samt fem Montér utsalg i Hordaland.

- Vår Oslo-strategi får også et viktig tilskudd med det nye byggevarehuset på Lørenskog. Oppkjøpet er en del av den strategien Optimera Norge har for vekst i utvalgte regioner, og vil ytterlige forsterke den utviklingen vi har sett de siste to årene. Vår satsing på egeneid virksomhet med det beste proffkonseptet i bransjen passer utmerket til den imponerende historien Florvaag Bruk representerer. Med denne transaksjonen markerer vi ny og kraftfull tilstedeværelse i viktige markeder, avslutter Nygren.

Optimera Gruppen har en betydelig markedsposisjon i Norden og Baltikum innen salg av byggevarer og trelast i tillegg til engros-virksomhet og salg til industrien. Optimera har 160 utsalgssteder og over 3000 ansatte. Omsetningen i 2008 forventes å komme opp i NOK 10 milliarder.

Montér er Optimera Gruppens norske kjedekonsept for gjør-det-selv markedet, byggmestere og håndverkere. Montér som er bransjens raskest voksende kjede, har 90 byggevarehus og er nest størst i det norske markedet.

Optimera Gruppen er heleid av franske Saint-Gobain og inngår i Saint-Gobain Distribution Nordic. Saint-Gobain ble etablert i 1665 og er et av Europas største industrikonsern med mer enn 220.000 medarbeidere i 54 land.