Komplett dataløsning for boligbyggere

Mesterhus og Norgeshus tar i bruk et unikt kunde- og prosjektoppfølgings-system skreddersydd for boligbransjen.

Etter to år med utvikling av den nettbaserte programvaren blir det i dag underskrevet akseptanse for levering av Cerum Bolig til Mestergruppen med boligkjeden Mesterhus og Idecon AS som står bak Norgeshus.

- Gjennom alle år har vi ønsket oss et "alt i ett" system som tar vare på all kommunikasjon, dokumentasjon og alle dokumenter i et prosjekt. Det har vi nå fått, sier kjededirektør i Mestergruppen Arve Solheim.

I Cerum Bolig finnes alle bransjemaler, kjedemaler samt maler som hver bedrift lager selv. Bruk av nettlinker er utbredt i systemet slik at man kan linke inn dokumenter og systemer på en enkel måte, eksempelvis kjedenes Intranettverktøy rett inn i Cerum. Systemet er også fullintegrert med Byggsøk og Byggforsk byggdetaljer.

- En byggmesters hverdag er ofte annerledes enn for en som kun sitter på kontor. Så flere funksjoner løses gjennom bruk av mobiltelefon som kommuniserer rett inn i Cerum, sier daglig leder Dag Runar Båtvik fra Norgeshus.

- Nå kan eksempelvis byggmesteren ta foto ute på byggeplassen og deretter sende de rett inn i prosjektdatabasen til prosjektet i Cerum, fremholder Båtvik.

Nye praktiske verktøy for byggmesteren er under planlegging og vil bli integrert i systemet fortløpende i tiden som kommer. Eksempler er elektronisk avvikshåndtering, automatisk registrering av fukt, tetthet, timelister etc. gjennom mobiltelefon.

Gjennom implementering av Cerum Bolig ønsker Mesterhus og Norgeshus å få økt samhandlingen i kjedene. Systemet gir brukerne malen for kundekontakt og prosjektgjennomføring og fører til en lik gjennomføring hos alle forhandlerne. Dette gir økt konkurransekraft gjennom effektivisering og kvalitetssikring av både salg/markedsføring og prosjektstyring.

Mesterhus og Norgeshus har til sammen 270 forhandlere. Nærmere 100 forhandlere med ca 250 brukere har allerede vært på kurs og tatt systemet i bruk. Potensialet ligger på ca 1000 brukere totalt i de to kjedene, og vil ha en verdi på inntil 4 millioner pr. år for Cerum SMB AS.

- Cerum Bolig vil bli en av bærebjelkene til Cerum i tiden fremover, sier daglig leder Dag Arnfinn Nilsen i Cerum SMB AS, og tilkjennegir en ambisjon om videre vekst innen boligsegmentet.

Cerum var i 2000 en av de første som utviklet en Internettbasert CRM-løsning. Med sin nye versjon av Cerum CRM og med bransjetilpassingen Bolig har Cerum SMB AS tatt et viktig løft i sin satsning på å lage komplette bransjeløsninger.

- Cerum har skrevet en helt ny versjon av sin programvare for å kunne levere Cerum Bolig. Skreddersømmen til Boligbransjen er klart den mest omfattende jobben Cerum noen gang har gjort. Denne vil danne grunnlag for videre utvikling både for Mesterhus og Norgeshus og for de øvrige kundene til Cerum, forteller produktsjef Espen Johansen i Cerum.